voedingsmama
(kinder)voedingscoach

Persoonlijk advies

Voor gezinnen en volwassenen met een specifieke hulpvraag (bijvoorbeeld bij problematisch eetgedrag of gezondheidsklachten) is er een persoonlijk begeleidingstraject. Tijdens één-op-één afspraken analyseren we de situatie en gaan we aan de slag om verbeteringen aan te brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om een los consult in te plannen.

Voeding kan bij veel gezondheidsklachten een rol spelen, zoals bij chronische verkoudheid, oorontsteking, buikpijn, hoofdpijn, huidklachten/eczeem, PMS klachten, vermoeidheid, overgewicht, diabetes en astma. Maar ook ook bij mentale 'problemen' zoals AD(H)D, concentratieproblemen en depressie, speelt voeding vaak een grote rol. Reden genoeg om bij chronische gezondheidsklachten niet alleen een greep te doen in de medicijnkast, maar ook eens kritisch naar het voedingspatroon te kijken!

Daarnaast worstelen veel ouders/verzorgers met het kieskeurige eetgedrag van hun kind. Strijd aan tafel, het structureel niet leegeten van het bord, geen nieuwe dingen willen proberen en gebrek aan variatie. Allemaal zaken die voor veel ouders herkenbaar zijn en kunnen zorgen voor veel frustratie (en uiteindelijk soms ook voedingstekorten). Ik help je graag met de kennis en handvatten om gezonde gewoontes aan te leren en jou als ouder/verzorger het vertrouwen te geven dat je de juiste koers vaart. 

Het is natuurlijk niet noodzakelijk om klachten te hebben om een consult te boeken. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dus ook als je gewoon benieuwd bent of je op de goede weg zit en wil dat ik een keer met jullie voedingspatroon meekijk, ben je van harte welkom. Afhankelijk van jouw wensen, kan het traject dan iets afwijken van onderstaande. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op via het contactformulier of telefonisch! 

Werkwijze persoonlijk begeleidingstraject

1. Intake en eerste consult
Voor we een afspraak inplannen, hebben we eerst telefonisch of via de mail contact over je hulpvraag en verwachtingen van het traject. Vervolgens plannen we een afspraak in en stuur ik je een vragenlijst toe, die je voor het eerste consult invult en weer terugstuurt. Daarnaast ontvang ik graag een voedingsdagboek (van min. 3 dagen, maar het liefst een week), zodat ik een beeld heb van het huidige voedingspatroon.  Als ik de vragenlijst en het voedingsdagboek heb ontvangen en geanalyseerd, hebben we nog kort telefonisch contact om eventuele aanvullende vragen van mijn kant (of die van jou) te bespreken. Op basis daarvan maak ik een voedingsadvies, dat we tijdens het eerste consult bespreken. Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur.  

2. Vervolgconsulten

Na het eerste consult ga je aan de slag met het voedingsadvies. Samen bepalen we wanneer en hoe we het vervolgconsult inplannen; de één vindt het fijn om na een week even kort telefonisch contact te hebben, de ander wil liever eerst een paar weken aan de slag alvorens een vervolgconsult te doen. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en de problematiek die er speelt. Een vervolgconsult duurt 30 tot 60 minuten. 

Duur van het traject
Hoe lang het traject duurt, is afhankelijk van de ernst van de klachten en hoe snel jullie je gewenste situatie hebben bereikt. Consulten kunnen fysiek plaatsvinden of digitaal. Ook zijn huisbezoeken mogelijk (tegen een extra reiskostenvergoeding).

Met of zonder kind?
De consulten kunnen plaatsvinden met of zonder je kind erbij. Afhankelijk van de leeftijd en hulpvraag bekijken we samen wat handig is. Het is belangrijk dat het kind zich onderdeel van het proces voelt en zelf ook inbreng heeft. Wanneer er sprake is van kieskeurig eetgedrag kan het daarnaast ook wenselijk zijn om tijdens het consult actief aan de gang te gaan met voeding/proeven. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg. 

Werkwijze losse consulten

Soms is een uitgebreid begeleidingstraject niet nodig, omdat je een heel concrete vraag of specifiek probleem hebt. In dat geval kun je een los consult inplannen. Het verschil met een traject is dat we geen intake doen en ik geen voedingsadvies schrijf. Wel is het handig om een voedingsdagboek bij te houden, zodat ik een beeld heb van hoe het huidige voedingspatroon eruit ziet. Losse consulten kunnen fysiek, digitaal of telefonisch plaatsvinden. 

Geen concrete hulpvraag, maar wel behoefte aan praktische tips om gezonder te eten? Dan is een A4tje advies wat voor jou! Op basis van je huidige voedingspatroon geef ik wat tips & tricks om je dieet te upgraden. Op een A4tje dus. Vooral gericht op wát je (of je kind) eet.

Tarieven 2024

Type consult

Tarief

1ste consult persoonlijk begeleidingstraject (intake, 1ste consult à 1,5 uur, voedingsadvies inclusief recepten)

€ 120

Vervolgconsult of los consult tot 30 minuten

€ 30

Vervolgconsult of los consult 31-60 minuten

€ 50

Korte vragen tijdens het persoonlijk begeleidingstraject via What'sApp of e-mail

kosteloos


Heb je interesse of heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met me op via het contactformulier of telefonisch!