voedingsmama
(kinder)voedingscoach


Over Voedingsmama

Over mij

Over mij

Ik ben Josanne Witjes-van Bennekom. Samen met mijn man Joost en dochters Soof (2017) en Sallie (2020) woon ik in Ugchelen. Ik heb altijd een grote interesse gehad in voeding en dan met name gezonde voeding. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe groot de impact van voeding is op o.a. je energielevel en je humeur. En ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat het standaard voedingsadvies van bijvoorbeeld het Voedingscentrum zeker niet bij iedereen voor een optimale gezondheid zorgt.

Optimale voeding voor kinderen Het belang van gezonde voeding is mij dus niet onbekend. Toen ik zwanger raakte ging ik daarom op zoek naar informatie over optimale voeding voor kinderen en hoe je van jongs af aan een gezonde relatie met voeding bij je kind stimuleert. Dat bleek nogal een ingewikkelde zoektocht, want de hoeveelheid informatie over voeding specifiek voor kinderen bleek beperkt, en in veel van de beschikbare informatie kon ik me niet vinden.

Better Health Kindervoedingscoach
Tot ik in 2018 een e-mail ontving van Amber Albarda met de titel ‘Heb jij altijd al (kinder)voedingscoach willen worden?’. Na het lezen van de e-mail kon ik daar volmondig ‘ja’ op zeggen! Ik volgde de opleiding tot Beter Health Kindervoedingscoach (2019/2020, Better Health Academy), gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogiek, en aansluitend de opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd (2020, Ortho Health Foundation), en startte mijn praktijk, genaamd Voedingsmama. Met de missie om gedegen voedingsadvies te geven aan ouders en hen te begeleiden naar een gezond voedingspatroon voor het hele gezin. Zodat we onze kinderen van jongs af aan de voeding aanbieden die ze nodig hebben om tot gezonde, gelukkige volwassenen uit te groeien.  

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op of neem een kijkje bij aanbod. Naast persoonlijke begeleiding (uitgebreid of compact), heb ik een aantal cursussen ontwikkeld (voor schoolgaande kinderen en voor baby's, 0 tot 2 jaar), geef ik kookworkshops en kun je gezonde traktaties bij me bestellen. Extra leuk: geef een Voedingsmama-bon cadeau voor een mini-masterclass of A4tje advies.

Bijscholingen

  • Overgewicht bij kinderen (2021, Better Health Academy)
  • Kleintjesmethode: eten voor de kleintjes (2021, Stefan Kleintjes & Gonneke van Veldhuizen-Staas)
  • Darmflora & darmgezondheid tijdens zwangerschap & kraamtijd (2021, De Groene Vrouw)
  • Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) (2021, Ortho Health Foundation)
  • Intermittent fasting (2020, Ortho Health Foundation)

 PS Voeding en leefstijl spelen een grote rol bij het ontwikkelen (en herstellen) van gezondheidsklachten en bepaalde ziektes. Ik ben echter geen arts, noch heb ik een medische achtergrond. Ga bij gezondheidsklachten en/of ziekte daarom altijd eerst naar een (huis)arts, voordat je voedingsadvies inwint.