voedingsmama
(kinder)voedingscoach

Workshops

Workshops waarin theorie en praktijk samenkomen! Gewoon bij mij in de eetkamer en keuken. We starten met een half uurtje theorie, waarna we in de keuken aan de slag gaan met verschillende recepten. Laagdrempelig, leerzaam en gezellig! Hieronder vind je een overzicht van de verschillende workshops en onderaan de pagina een overzicht van de praktische informatie en kosten. 

Workshops worden op aanvraag gepland vanaf 3 personen of wanneer er voldoende (losse) aanmeldingen zijn. De datum wordt d.m.v. een datumprikker bepaald. Trommel dus een paar vriendinnen, familieleden, schoolouders of buren op en meld je aan! Of laat onderaan de pagina je gegevens achter en ik neem contact met je op als er voldoende animo is.

Wil je een (privé-)workshop organiseren op locatie? Neem contact met me op voor de mogelijkheden en een offerte op maat. 

Workshop ‘Gezond ontbijten’

Ontbijten jullie thuis dagelijks met een boterham met zoet, en een boterham met hartig? Of eten jullie elke ochtend een schaaltje yoghurt, of havermoutpap? Eén van de belangrijkste eigenschappen van een gezond voedingspatroon is variatie. Door verschillende soorten voedingsmiddelen te eten zorg je ervoor dat je ook verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt

Tijdens de workshop ‘Gezond ontbijten’ neem ik je mee in wat nu een gezond ontbijt is, en daarna gaan we in de keuken aan de slag met een aantal gezonde ontbijtrecepten. Denk bijv. aan gezonde chocolade mousse, pannenkoekjes en granola. We sluiten gezamenlijk af aan tafel, waar we genieten van onze zelfgemaakte ontbijtjes en na afloop ontvang je een ebook (met informatie en recepten) en de leftovers, als die er zijn…

Workshop ‘De gezonde lunchtrommel’

Smeer jij elke ochtend trouw bammetjes voor in de lunchtrommel van zoon- of dochterlief? En is dat de meest optimale lunch voor je kind? 

Tijdens de workshop ‘De gezonde lunchtrommel’ neem ik je mee in hoe je een lunchtrommel vult met gezonde voeding en hoe je de trommel aantrekkelijk maakt voor je kind. Geen zorgen, ook de boterham komt terug! Nadat we in de keuken een aantal verschillende lunchgerechten hebben bereid, denk bijv. aan groente-pannenkoeken, hartige taart en energieballetjes, nemen we plaats aan de eettafel om ze te proeven. Na afloop ontvang je een ebook (met informatie en recepten) en de leftovers, als die er zijn…

Workshop ‘BonBommetjes’
Een bonbonnetje bij de thee of koffie is toch wel genieten. Dat zit hem niet alleen in de smaak, maar ook de presentatie. Toen ik stopte met het eten van 'geraffineerde' suiker, ging ik experimenteren in de keuken voor iets feestelijks en kleins voor bij de thee en zo ontstond het BonBommetje: een gezonde traktatie 'bommetjevol' pure ingrediënten.

We starten de workshop met een korte uitleg over hoe je op een ontspannen en gezonde manier geniet van eten. Daarna gaan we aan de slag met het maken van verschillende soorten BonBommetjes: kokos, marsepein, mini-walnootbrownies en pecannoten-karamel. Als afsluiting drinken we nog een kopje thee mét een BonBommetje. Na afloop ontvang je een ebook met de recepten en de leftovers, als die er zijn…

Workshop ‘Gezonde baksels’

Ben jij een echte zoetekauw? Ik ook! En dat kan knap lastig zijn als je probeert gezond te eten. Gelukkig zijn er genoeg baksels waar je van kunt genieten, die ook voor je lijf een weldaad zijn. 

Tijdens de workshop leg ik uit waar je op moet letten als je gezond wilt bakken en gaan we aan de slag met het maken van o.a. carrot cake, chocoladetaart en koekjes. Als afsluiting drinken we nog een kopje thee en proberen we onze baksels uit. Na afloop ontvang je een ebook (met informatie en recepten) en de leftovers, als die er zijn…

Workshop ‘Freakshake
Ken jij de 'freakshake'? Een milkshake, maar dan in een gepimpt jasje. Een feestje in een glas en perfect voor een spectaculair ontbijt of toetje (bijvoorbeeld voor Valentijnsdag, Moeder- of Vaderdag of een verjaardag). Helaas is de 'normale' freakshake een suikerbom en niet zo'n feest voor je lijf, laat staan dat van je kind. Gelukkig kun je heel eenvoudig een gezonde freakshake maken, die er net zo spectaculair uitziet én heerlijk smaakt. 

We starten de workshop met een korte uitleg over suiker, wat het met je lichaam doet en hoe je de suikerinname van jezelf (en je kind) kunt verminderen. Daarna gaan we aan de slag met het maken van een freakshake naar keuze (chocola, blauwe bessen, tropical of dragon fruit). Als afsluiting proberen we onze freakshakes uit (want die kun je natuurlijk niet meenemen). Na afloop ontvang je een ebook met de recepten.

Workshop ‘December lekkernijen’
In december snoepen we heel wat af met z'n allen. Er gaan wat zakken kruidnoten doorheen en zeker kinderen ontkomen niet aan al die zoete lekkernijen. Na het volgen van deze workshop tover jij de lekkerste zoetigheid op tafel, zonder de nadelen voor onze gezondheid!

Tijdens de workshop ‘December lekkernijen’ neem ik je mee in hoe je op een gezonde manier lekkernijen maakt, en daarna gaan we in de keuken aan de slag met een aantal gezonde typische decembermaand gerechten. Denk bijv. aan kruidnoten, speculaas, 'marsepein' en warme chocolademelk. We sluiten gezamenlijk af aan tafel, waar we genieten van onze zelfgemaakte lekkernijen en na afloop ontvang je een ebook met de recepten en de leftovers, als die er zijn…

Workshop ‘Gezond Paasontbijt’
Wil jij dit jaar een verantwoord én spectaculair Paasontbijt op tafel zetten? Doe dan zondag 2 april mee met de kookworkshop 'Gezond Paasontbijt'!
Tijdens de workshop gaan we in de keuken aan de slag met een aantal gezonde Paasrecepten. Denk bijv. aan chocolade paaseitjes, pancakes met chocoladesaus, kwarkbroodhaasjes, trifle en carrot cake muffins. Na afloop ontvang je de recepten digitaal en uiteraard neem je jouw creaties mee naar huis.

Informatie en aanmelden*

De workshops duren ongeveer 2 tot 2,5 uur en kosten € 60 per persoon. De workshop gaat door wanneer er minimaal 3 aanmeldingen zijn. Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen per workshop. Laat me bij je aanmelding weten of je last hebt van allergieën of intoleranties. Dan kan ik hier rekening mee houden, voor zover als mogelijk. 

Voor mensen met coeliakie: hoewel de recepten die we maken veelal glutenvrij zijn, worden in de keuken waar we aan de slag gaan, wél gerechten met gluten bereid. De workshops vinden dus niet plaats in een compleet glutenvrije omgeving.