Avondeten
Als je de avondmaaltijden simpel wilt houden, combineer je met de voedingsmiddelen uit onderstaande categorieën steeds verschillende maaltijden. Groente zorgt voor het volume, die moet het grootste gedeelte van je bord vullen, eiwitten (en vetten) zorgen voor de verzadiging en koolhydraten voor de energie.
- Koolhydraten: zilvervliesrijst, quinoa, boekweit, gierst, pasta (liefst boekweit of spelt, anders in ieder geval volkoren), (geroosterde) zoete aardappel en pompoen
- Groente (zijn ook koolhydraten, maar leveren essentiële vezels en vitamines en zijn daarom een categorie apart): bijv. sperziebonen, bieten, bloemkool, broccoli, (fles)pompoen, ui, rode kool, spitskool, tomaten, wortelen, spinazie, komkommer, pastinaak
- Eiwit: vis, ei, peulvruchten, tempeh, gevogelte (zoogdiervlees max. 1 per week)
- Vet: vette vis, noten en zaden, kokosolie, olijfolie, roomboter, ghee