voedingsmama
(kinder)voedingscoach

Bietensalade
Met knolselderij, appel, walnoot, ei en augurk

Hoe vaak staat knolselderij bij jullie op het menu? Knolselderij is een fantastische knol, die veel voedingsstoffen bevat en je met een gerust hart in je maaltijd kunt verwerken. In deze variant op de traditionele rode bietensalade heb ik de aardappel vervangen door knolselderij. Qua smaak en structuur heeft de knolselderij wel wat weg van aardappel, en daarom proef je in dit gerecht eigenlijk weinig verschil. Door de walnoten en de eieren bevat de salade ook voldoende goede vetten en eiwitten, en zet jij snel en eenvoudig een heerlijke, gezonde maaltijd voor je gezin op tafel! 

Tip: deze salade doet het ook erg goed als lunch!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 biologische eieren
  • 4 gekookte biologische rode bieten
  • Halve knolselderij
  • 1 appel
  • 80 gram walnoten
  • 8 augurken
  • Bieslook ter garnering
  • 2 eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt, of i.i.g. suikervrij)
  • Sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

  1. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. 
  2. Kook in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even staan. 
  3. Kook de eieren 8 minuten en spoel af met koud water. 
  4. Snijd de appel, bieten, augurken en 3 van de eieren in kleine stukken. Hak de walnoten fijn. Meng alles in een grote kom.
  5. Maak de dressing door de mayonaise en de citroensap te mengen. En snijd het resterende ei door midden. 
  6. Roer de dressing goed door de salade en garneer met wat fijngesneden bieslook en het resterende ei. Eet smakelijk! 

PS Ga je het recept maken? Ik vind het hartstikke leuk om te horen wat jouw gezin van de bietensalade vindt! Laat een berichtje achter op mijn Facebook-pagina of tag me in je bericht, @voedingsmama of #voedingsmama.