Blauwe bessenmuffins
Gezond, voedzaam en makkelijk voor onderweg
Een heerlijk recept voor gezonde blauwe bessenmuffins! Lekker als tussendoortje, voor in de lunchtrommel of als ontbijt. Als ontbijt? Ja hoor, deze muffins zijn zo voedzaam dat je er prima mee kunt ontbijten. En dat is weer handig voor kids die in de ochtend moeite hebben om hun ontbijt weg te werken, want muffins zijn een makkelijk ontbijt voor on-the-go of om mee te geven als 10-uurtje.
Ingrediënten (voor ongeveer 10 muffins)
- 75 gram teffmeel
- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram amandelen (of amandelmeel)
- 3 biologische eieren
- 250 gram (bevroren) blauwe bessen
- 1 grote rijpe banaan
- 50 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- 4-5 Medjoul dadels
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 el kaneel
- snufje zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de banaan, eieren, dadels, amandelen en amandelmelk in de blender en mix tot een glad beslag.
- Meng de teff- en boekweitmeel met het bakpoeder, kaneel en zout.
- Voeg de natte en droge mengsels samen en roer goed door.
- Voeg als laatste de bessen toe en roer deze goed (en voorzichtig als je verse bessen gebruikt) door het beslag.
- Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm, of vet de bakvorm goed in met kokosolie. Vul met het beslag en bak ongeveer 45 minuten in de oven tot de muffins gaar zijn (als je de bovenkant van de muffin indrukt en deze iets terugveert).
- Laat de muffins volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Houd er rekening mee dat wanneer je de muffins in de bakvorm laat, deze nog wat doorgaren. Als je papieren bakvormpjes gebruikt, kun je de muffins direct uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster.
PS Ga je het recept maken? Ik vind het hartstikke leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat een berichtje achter op mijn Facebook-pagina of tag me in je bericht, @voedingsmama of #voedingsmama.