voedingsmama
(kinder)voedingscoach

Lunch

In het gemiddelde huishouden wordt elke dag geluncht met boterhammen. Met een boterham op zijn tijd is niks mis, maar viariatie is het toverwoord voor een gezond voedingspatroon. Het meeste brood wordt gemaakt van tarwe en dit wordt aan zoveel producten toegevoegd (crackers, pasta, koek, maar ook soep, sauzen en snoep) dat we daar gedurende de dag al teveel van binnenkrijgen. Daarnaast zijn de gluten in tarwe behoorlijk agressief en doe je je darmen er geen plezier mee. Aan 'standaard' brood wordt
daarnaast o.a. gist en suiker toegevoegd, en daarmee is het niet de gezondste keuze. 

Stap daarom over op een kwalitatief beter brood, bijv. (glutenvrij) zuurdesembrood o.b.v. meel en zonder onnodige toevoegingen. Varieer met het beleg en voeg groente toe aan je lunch, door rauwkost los aan te bieden of de boterham ermee te beleggen. Wissel brood af met rijst- of maïswafels, suiker- en glutenvrije crackers en andere gerechten, zoals bijvoorbeeld een goed gevulde soep, een groente-omelet of groentepannenkoekjes.