voedingsmama
(kinder)voedingscoach

Tomatenrisotto.

Jaren geleden heb ik in een restaurant in Dublin zo'n heerlijke tomatenrisotto gegeten, dat ik tot op de dag van vandaag nog met weemoed terugdenk aan die maaltijd. Het onderstaande recept is een eigen brouwsel, waarbij ik geprobeerd heb om dat resultaat te evenaren. Maar dan uiteraard met gezonde ingrediënten en zonder alcohol, want het hele gezin moet er van mee kunnen eten. Eindoordeel: super lekker en voor herhaling vatbaar! Vandaar dat ik het recept ook met jullie deel. ;)  

Tomatenrisotto



Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 700 ml passata
  • 2 courgettes
  • 3 sjalotjes
  • 1 potje zwarte olijven 
  • 2 el gistvrije bouillon 
  • 50 gram pijnboompitten 
  • 4 biologische eieren

Hoe maak je het?

  1. Snipper de sjalotjes en snijd de courgettes en olijven in kleine blokjes. 
  2. Fruit de sjalotjes in een grote pan in wat olijfolie. Bak vervolgens de courgette en rijst even mee.
  3. Voeg de passata, de bouillon en 500 ml kokend water toe. Roer goed door. Kook de rijst vervolgens gaar (met de deksel op de pan). Zorg dat je tussendoor goed blijft roeren en kokend water toevoegt als het mengsel te droog wordt. 
  4. Als de rijst bijna gaar is, voeg dat de olijven toe, zodat deze ook warm worden. 
  5. Bak of kook de 4 eieren naar smaak. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  6. De risotto is klaar als de rijst goed zacht en gaar is. Serveer met de gebakken pijnboompitjes en het ei. 

 

PS Ga je het recept maken? Ik vind het hartstikke leuk om te horen wat jouw gezin van de tomatenrisotto vindt! Laat een berichtje achter op mijn Facebook-pagina of tag me in je bericht, @voedingsmama of #voedingsmama.